13. července 2015

O nás: Arenoth

1. Představte se – věk, jméno, nějaká funkce ve skupině, co děláte – co uznáte za vhodné.


Jmenuji se Honza, také známý jako Arenoth. Jsem jeden ze zakládajících členů AAA a také jedo z A v našem názvu. Moje funkce se za léta přesunula spíše do roviny výpomocné a organizování. Vypomáhám s výrobou rekvizit, organizuji různé fotoshooty a zařizuju získávání prostorů na focení. Mezi moje velké slabosti patři fanfilmy, na kterých rád spolupracuju.


2. Jak vznikla tvá přezdívka?

Jo to už jsou léta :D Tuším, že se to datuje do 9. třídy základky kdy jsem s Taurwen, Maxé, Tassem a Tercenyou začal víc kamarádit a měl jsem si taky vymyslet nějaké fantasy jméno. No a já původně chtěl Arthas (z Warcraftu který jsem tehndy hrál), ale protože mě byla přisouzena role trpaslíka (už v té době mě začaly růst vousy) tak to muselo být něco jiného. Nakonec z toho zkomolením vznikl Arenot. Ale protože mě to přišlo málo trpaslické tak jsem tam přidal H. Jinak celé jméno zní Arenoth Sigintarag.

3. Jak dlouho cosplayuješ a jak si se ke cosplayi dostal?

V komunitě se pohybuji už kolem 5 let. Dostal jsem se k němu přes sledování Naruta. Hrozně se mě tam zalíbili ANBU jednotku a tak jsem si jeden udělal. A přes Tau jsem zjistil, že se tady chystá něco jako sraz lidí s kostýmy . Tak jsem se tam vypravil a náhodou tam potkal Alfreda s Myrou.

4. Měl si před tím nějaké podvědomí o tom, že cvoci v kostýmech existují?

Četl jsem SCORE a LEVEL, takže jsem tušil, že na herních výstavách se pohybují lidé v kostýmech. Ale myslel jsem si, že to jsou hostesky.

5. Co byl tvůj první cosplay?

ANBU z Naruta :)

© AAA and Girls

6. Podle čeho si vybíráš postavu?

Podle dvou zásadních kritérií A) Fyzická podoba B) Samotný design kostýmu.

7. Preferuješ nějaký konkrétní žánr (filmy, hry, anime)…

Na spoustu anime už jsem bohužel příliš starý, takže když už hledám tak povětšinou ve hrách na konzole a PC.

© AAA and Girls

8. Máš slabost pro nějaký typ postav, které bys mohla/chtěla cosplayovat neustále?

Upřímě superhrdiny. Hrozně bych chtěl mít fyzičku na jejich cosplayování. Hrozně mám rád jejich design i jejich symboliku. Vždy zobrazují to nejlepší z nás a symbolizují naději. Zvlášť mám slabost pro DC charaktery.

9. Jak moc řešíš roleplay?

Podle mě je pro roleplay místo a čas. Je rozhodně potřeba umět roleplayovat, ale není potřeba být 100% v roli neustále. Například při focení by měl být cosplayer v roli a pózovat i tvářit se jako postava. Ovšem mimo pódium/fotosál. Ale nejsem příznivce neustáleho roleplaye. Přeci jenom když vidím cosplayera poprvé, tak si o něm dělám obrázek jako o člověku. A není mě moc přijemné když se chová ke mně jako k odpadu (i když je to třeba v rámci záporného charakteru).

10. Děláš raději cosplaye na soutěžní úrovni, nebo méně náročné „for fun“?

Řídím se heslem vždy na 100% Když už něco dělat, tak pořádně. Je jedno jestli je to for fun, nebo pro soutěž. Ale jasně, že záleží na možnostech finančních a časových.

© AAA and Girls

11. Máš vše hotové včas, nebo týden před conem nespíš?

Nikdy není nic v čas. A protože fungujeme jako skupina, tak vždy se najde někdo, kdo potřebuje pomoct a nestíhá.

12. Co je tvůj cosplay sen, který s velkou pravděpodobností nikdy neuskutečníš?

Jsou dva - Snake z Metal Gear Solid 2/3. A Red Hood ze světa DC. Ani na jedno nemám postavu a zřejmě nikdy nebudu mít :(

13. Odtajníš nějaké své cosplay plány (cca 3-4 cosplaye)?

Bohužel nevím. Plánů je spousta ale jejich realizace vázne. Takže nezávazně to je : Hawk z Dragon Age 2, Voják z X-com.

© AAA and Girls

Žádné komentáře:

Okomentovat