12. prosince 2013

VCC projekt : část druhá

Před samotnou výrobou nás čekala velká volba. V době kdy jsme se rozhodli k vyrobení Valkyria Chronicles cosplaye, začalo vysílání anime na motivy této hry. Problém tedy byl - dělat kostýmy spíše podle hry? Budou náročnější na výrobu a náročnější na vymyšlení. Nebo se budeme držet anime, kde jsou kostýmy kvůli animaci jednodušší ?
 anime vs. hra

Nakonec jsme zvolili zlatou střední cestu a zkombinovali některé prvky ze hry: pásky, ochranné pláty, ale jako základ jsme zvolili anime verzi oblečení. Bylo to z praktických důvodů. Nikdo z nás na takovém projektu nedělal a tak jsme raději zvolili snazší cestu.

Ohledně ochranných plátu bylo vedeno mnoho dohadů, ale nakonec Alfred a Adam prosadili skutečný plech. Původně jsem byl velmi skeptický, ale Adam odvedl neuvěřitelně kvalitní práci. Plech se jako materiál rozhodně osvědčil. Původní materiály by tak nikdy nepůsobily a rozhodně toho tolik nevydržely. Například v cosplay obchodech se prodávají i látkové (!!!). Nejen že to vypadá komicky, ale kazí to dojem funkční uniformy.

Dalším důvodem, proč jsme se nakonec rozhodli pláty vyrábět sami, je fakt, že na Cosplay House by nás kupované pláty vyšly jedny na $2350.00. Neskutečné, že?


Dalším oříškem byla barva kostýmů a druh látky. Náš cíl bylo držet se co nejvíc originálu. Viděli jsem tzv. "baby blue" uniformy na zahraničních conech - a takový odstín jsme rozhodně nechtěli. Stejně jako druh látky. Hledali jsem spíše nějaký hrubší materiál, který by více vyhovoval účelu a vypadal funkčně. Naše oblečení mělo působit skutečně jako uniformy, takže rozhodně nic blýskavého nebo příliš umělého.


Po krátké domluvě jsme se také rozhodli, že využijeme našich kontaktů a poradíme se s "odborníky" Využili jsme tedy naše rodiče, známé, známé známých a pár náhodných kolemjdoucích pro takové věci jako jsou střihy nebo šití.

Takže zatím jsme měli nápad i první představy o konečném produktu. Zatím tedy na hony vzdáleni od samotného kostýmu, ale dobře jsme nakročili.

~ Arenoth

Žádné komentáře:

Okomentovat