18. ledna 2014

Mass Effect : barvení N7 brnění

Přeci jen jsem se dostal k napsání článku o barvení N7 brnění z Mass Effectu. Račte se tedy s chutí začíst, jak to nedělat...

Úplně ze všeho nejdříve, bylo nutno pořídit krycí pásku na místa, která jsme nechtěli, aby se nabarvily (to jest třeba popruhy). Osobně používám krepovou pásku, protože se dá z předmětu snadno sloupnout a nestrhnete tak již nanesenou barvu… většinou. Nevýhoda je jen, že občas špatně drží.

Vybrat správnou základovou barvu na pěnový materiál, jenž jsme použili, nebylo nic lehkého. V počátcích jsme byli nuceni experimentovat s mnoha barvami a tmely. Problém tmelu byl v tom, že jakmile jste někde brnění ohnuli, celý nános popraskal. Nakonec se za daných podmínek nejvíce osvědčilo použití dvou vrstev černé, univerzální barvy na dřevo a kov. Ta se následně ještě jemně zarovnala hranou nože. Výsledek nebyl úplně ideální a schnutí se pozvolna protáhlo na týden, než vše plně zatuhlo. V tomto momentě jsem si říkal: "No, a je to v háji, tohle jsem pohnojil.". Co naplat, pokračoval jsem dále.


Pomocí síťky (vystřižené ze síťky na špinavé prádlo, zakoupené u Vietnamců za 10Kč) přiložené na jednotlivé pláty, jsem nastříkal vzorek "rybích šupin", jenž skryl mnoho chyb v základním nátěru. Avšak na to, abych mohl brnění vydávat za naprosto nové, to bylo stále málo. Tehdy tedy přišlo na řadu bitevní poškození. Šlo o poměrně jednoduchý postup, u nějž jsem si vystačil se stříbrnou barvou na modely a starou houbičkou na nádobí. Trik je v tom, nanést si trochu barvy na cíp houbičky a pak ji opatrně obtiskovat na místa s největšími nerovnostmi. Poté, co je máte z krku, se přesunete k hranám, které by měly být teoreticky nejvíce ošoupané. Musíte si však dát pozor, abyste to nepřehnali, nebo abyste brnění "nepoškodili" moc. Stále mějte na vědomí estetickou stránku.
Asi posledním krokem bylo nastříkání červeno-bílého pruhu, jenž Shepard nosí na pravé ruce. Zde stačilo pouze krepovou lepenkou zakrýt místa, která neměla být zasažena při nástřiku požadované barvy a pak už jen… stříkat (kruci, vytrženo z kontextu to zní blbě, což?).


Výsledkem je nakonec brnění, které vypadá, že si prošlo opravdu slušnou řádkou bitev. Není dokonalé, stejně jako některé užité postupy, ale učíme se. Kdybychom se báli zkoušet nové techniky, nikdy bychom se nikam neposunuli. Takže i když v budoucnu třeba vytvoříme dokonalejší verzi, rozhodně jsem nikdy nelitoval, že jsme se s Arenothem pustili do téhle… Už jen proto, že se z vnitřní strany nachází krásné věnování ^__^

~ Feinobi

Žádné komentáře:

Okomentovat